joi, 4 februarie 2016

Targ la Muzeul Taranului Roman

În perioada 5 – 7 februarie 2016 va fi organizat “Târg cu meşteri si produse tradiţionale” în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3.
Intrarea la târg este liberă !
Vizitatorii sunt așteptați la târg de către meșterii populari și tinerii artizani participanți cu ceramică de Corund sau de Marginea, pardesie și costume brodate cu motive tradiționale de la Gornovița-Gorj, ii cusute cu mătase, icoane, ouă încondeiate, măsuţe şi linguri din lemn sculptate cu motive populare, cojoace și căciuli din blană naturală, obiecte de decor din sticlă şi ceramică pictată, bijuterii din porțelan sau din alamă, vestimentație din lână împâslită, genţi şi accesorii din piele naturală, hăinuțe din lână pentru copii și jucării din lemn, cosmetice făcute doar cu ingrediente naturale .
Se pot târgui de asemenea preparate din carne de porc rasa Mangalița, brânzeturi proaspete și afumate, pâine pe vatră cu maia naturală sau pâine şi delicatesuri tradiţionale săseşti din făină de grâu spelta, vin de Panciu, palincă, turtă dulce de Covasna, plăcinte şi cornete boierești, alivenci şi cozonaci bucovineni, plăcinte “poale-n brâu”, diverse sortimente de miere, murături asortate, zacuscă de vinete, de gălbiori sau de peşte, dulcețuri aromate și sucuri naturale.
În curtea interioară anticarii expun fel de fel de obiecte vechi, nelipsite din gospodăria ţărănească: covoare ţesute la război, carpete sau ștergare cu alesături, blidare, pristolnice, podoabe, costume populare autentice, doniţe, vase din lemn, putineie, căuce, mobilier crestat şi pictat, lăzi de zestre, blidare, lingurare, furci şi roţi de tors, fuse şi vârtelniţe.
Bucătari pricepuți vor ademeni vizitatorii cu delicioase preparate calde: borş de peşte la ceaun, saramură de crap, sărmăluţe în foi de varză şi fasole cu ciolan, bulz din mămăligă şi brânză de burduf, păstrăv şi cârăciori la grătar, lipii frământate şi coapte la faţa locului.
Pentru că în 5 februarie Muzeul Ţăranului Român împlineşte 26 de ani de la (re)fondarea sa și pentru că din 8 februarie expoziția permanentă va fi dezactivată parțial, clădirea urmând să intre în proces de consolidare pentru o perioadă de 18 luni, publicul este invitat să viziteze Muzeul de la Șosea. În zilele de 5, 6 și 7 februarie, între orele orele 10 și 18, intrarea la muzeu este liberă.
Program târg: zilnic între orele 10:00-18:00

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu