joi, 10 martie 2016

Piata Taraneasca de Primavara


Piaţa Ţărănească şi Meșter(Ești)! vă invită în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din 11 până în 13 martie 2016, la Târgul de primăvară.

Aşa cum cere tradiţia la “Piaţa Tărănească” toate se iau pe degustate, iar cei mai priceputi meşteri şi artizani din toate zonele tării vor fi prezenţi cu obiecte felurite.

Producători din toate zonele țării vă așteaptă cu: siropuri de la Poiana Fermecată, suc de mere, dulceţuri, salate, murături şi zacuşti de toate felurile preparate după reţete cu tradiţie din Dâmbovița, specialități Din Grădina Cucoanei, prăjituri de la Brăila, mere de la Voinești și de pe Dealurile Uilei, turtă dulce şi covrigi din Pitesti, Plăcinte Domnesti si plăcinte moldovenești, aliverci și poale-n brâu, prăjituri tradiționale din Maramureş, miere şi produse apicole, verdețuri de sezon, baclava şi cafea la nisip.

Pentru gurmanzi avem afumături tradiţionale din Maramureș și Argeş, brânzeturi, caşuri şi caşcavaluri argeşene, pastramă şi cârnaţi, vin de Panciu și țuică de Cuca, dar și noutăți de la Topoloveni: magiun de dovleac Topoloveni și dulceață de lavandă Topoloveana. Terasa tradițională are meniuri la ceaun: borș de pește, papricaș de pui, sarmale și fel de fel de bunătăți.

Meșteșugari şi tineri artişti din toată ţara vor fi prezenţi cu: icoane, ceramică, păpuşi, pănuşă, lenm, cojoace şi papuci, bijuterie tradiţională şi hand made, săpunuri de casă, ii şi straie ţărăneşti, feţe de masă, ştergare şi fel de fel de ţesături, sticlă, lână împaslită, tablouri, pernuţe din lavandă, decorațiuni din piele, stică și metal. Colecţionarii sunt prezenţi cu mobilier vechi, obiecte din gospodaria ţărănească, țesături, costume vechi, carte veche, porţelan, si multe alte obiecte.

Vă aşteptăm de vineri până duminică, între orele 10, 00 si 18, 00 să târguiţi la “Piaţa Ţărănească de Primăvară”, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român. Intrarea este liberă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu